tisdag 23 augusti 2016

Mjölkchokladcheesecake

Min sambos mormor fyller år idag och vi tänkte överraska henne med lite fika då hennes paket var försenat...


Hon är en lika gottegris som en annan så jag bestämde mig för att göra en mjölkchokladcheesecake.
Hade aldrig testat denna innan så var lite orolig att den skulle bli lite för söt men icke, den blev riktigt god!


Ni behöver till ca 12 bitar:

Bottnen:
ca 20 digestivekex
100 g smält smör

Fyllning:
3 dl vispgrädde
300 g mjölkchoklad
200 g färskost, som Philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
ca 25 g mörk choklad
ca 25 g mjölkchoklad
någon form av bär, jag hade björnbär plockade från trädgården

Gör så här:


  • Antingen klämmer ni fast ett bakplåtspapper i bottnen på en springform, ca 23 cm i diameten, eller så smörar ni bottnen men inte själva formen. 
  • Börja med bottnen: 
    • Smula sönder digestivekexen i en bunke, man kan även riva dom på ett rivjärn. 
    • Smält smöret och blanda det med smulorna. 
  • Tryck ut smuldegen i bottnen på formen och sätt in den i kylen mesans ni förbereder fyllningen. 
  • Fyllning: Vispa grädden fluffigt. 
    • Smält 200 g mjölkchokladen i ett vattenbad. Rör ner Philadelphiaosten och vaniljsockret, blanda allt väl! Se till så att det inte är några vita fläckar här o där efter Philadelphiaosten. Låt det svalna. 
    • Hacka 100 g mjölkchoklad i lite grövre bitar.
    • Blanda de hackade bitarna i grädden och blanda sedan med mjölkchoklad/Philadelphiaostblandningen. 
  • Bred ut fyllningen över digestivekexen. Plasta formen och sätt in den i frysen i minst 4 timmar.
  • Riv chokladerna till garneringen på en osthyvel i en bunke. 
Ta fram cheesecaken ca 20 minuter innan den ska serveras. Garnera den med bären och chokladen. 




Servera :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar