onsdag 31 augusti 2016

Krämig kycklinggratäng

Idag provade jag att ha mango chutney för första gången (ja jag vet jag är sen...) i maten, sambon e ju inte så jätteglad för sånt men detta blev riktigt gott! Tänker att man även kan göra denna som endast sås o ha till en grillad kyckling alt klubbor eller nått :) 

Gratängen var jättelätt att göra, tog mindre än en timme (varav ca 25 minuter av dom är i ugnen) och sambon som inte är glad för kyckling gjorde 3 matlådor (!) när vi var klara så det kallar jag bra betyg :) 

Till 4 personer: 

4-5 kycklingfiléer 
1 röd paprika 
2 dl grädde
1 burk créme fraiche
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek 
en liten skvätt soja
riven ost
salt o peppar


💟 Sätt ugnen på 200 grader 

💟 Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dom i en panna. 

💟 Skär paprikan i mindre bitar och låt dom fräsa med kycklingen. 

💟 Smöra en ugnsfast form. 

💟 Blanda créme fraiche, grädde, mango chutneyn, sambal och soja i en bunke, smaka av med salt och peppar. 

💟 Lägg kyckling och paprikan i bottnen på ugnsformen. Häll mangoblandningen över så det täcker och strö över lite riven ost. 

💟 Tillaga i ugnen i ca 20-25 minuter. 

💟 Servera med ris och en grönsallad alt något annat mumsigt. 


Underbart god sås!! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar