måndag 8 maj 2017

Tappa hakan kakan


Hittade detta smarriga receptet på en kaka proppfylld med godis och jag ändrade ju självklart till lite mer godsaker mot originalreceptet...

Här kan man egentligen rensa skafferiet på allt gott man har kvar sen jul och påsk, har man inte några rester så kan man använda detta som grundrecept och sedan fylla ut med vad man gillar.

Till 15-20 bitar

Ca 200 g ballerinakex, lite mer än ett paket
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
200 g vaniljfudge
200 g Dumle
200 g Kinapuffar
1 dl riven kokos
1 burk, ca 400 g, karamelliserad (kola) mjölk (Dulce de Leche) 


  • Börja med att hacka ballerinakexen i småbitar. 
  • Finhacka chokladen, både mjölkchokladen och den mörka. 
  • Dela fudgen i mindre bitar, dessa kommer inte att smälta i ugnen
  • Dela dumlen i mindre bitar
  • Sätt ugnen på 175 grader C
  • Ta en ugnssäker form, ca 20x28 cm, och klä med bakplåtspapper.
  • Lägg i ballerinakexen i bottnen och kladda ut lite kolakräm på dom så de inte blir för torrt (max 1/3 del). 
  • Varva sedan mjölkchoklad, mörka chokladen, Dumle, vaniljfudge, kokos och kinapuffarna i formen tills allt tar slut. 
  • Klicka sist ut resterande av kolakrämen och bre ut den jämnt över kakan. 
  • Sätt in formen i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. 
  • Kakan ska smälta men inte få färg. 
  • Ta ut kakan och låt den svalna lite. 
Dekorera gärna kakan med lite Dumlebitar, ballerinakex, chokladbitar m.m. jag hann dock inte det innan sambon slängde sig över kakan... 

Man kan servera kakan varm med lite vaniljglass eller vispad vaniljvisp (då är den enklare att mumsa på) alt kall men då är den lite hårdare så då rekommenderar jag att ni tar lite mindre bitar och äter som en brownies. 

Kakan går alldeles utmärkt att förvara i kylskåp några dagar om man inte fryser in den.

Nomnomnomnom!


Originalreceptet hittade jag på Tipsochtrix

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar