tisdag 14 februari 2017

Daimfudge


Till alla hjärtans dag så bakade jag

Daimfudge med lite flingsalt som gick hem hos gubben :)

Dom var väldigt goda, superenkla att göra, endast 4 ingredienser och tog knappt ingen tid alls...

Ni behöver till ca 20 bitar:

1 burk kondenserad mjölk
350 g choklad, minst 45% kakao för att budgen ska stelna
1 dubbeldaim
lite flingsalt

Gör så här:
  • Hacka/krossa daimen, lättast är det om ni gör det medans den fortfarande ligger i förpackningen. 
  • Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15x15 cm
  • Smält chokladen över ett vattenbad
  • Rör ner den kondenserade mjölken och blanda runt. 
  • Rör ner 2/3 av daimen i smeten. 
  • tryck ut smeten i formen och strö över resterande av dammen och gärna lite flingsalt. 
  • Kyl i 30 minuter
  • Skär budgen i rutor. Förvara dom i en tätslutande burk med lock i kyl alt frys in.  
Mumsa o njut!! 


Originalreceptet hittade jag på Amelias blogg, dock så har jag gjort om den lite. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar