tisdag 7 februari 2017

Enkla, (falska) päron o jordnötsbiskvier

Min sambo älskar biskvier! 

Men det är inte alltid man hinner stå och göra bottnarna kan jag känna så jag testade att göra en falsk variant av jordnötskakor som gick snabbt att vispa ihop och som smakade riktigt gott! 

Men dom blev mäktiga så gör dom lite mindre i storleken. 

Ett tips är att ni gör en dubbelsats så kan ni även göra några med chokladfyllning... 

Ca 10 stycken

250 g jordnötssmör med bitar i (crunchy)
1½ dl socker
1 ägg
hackade jordnötter 
ca 50 g mörk choklad

Fyllning:
1äggula
100 g rumsvarmt smör 
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk päronessens
½ tsk grön hushållsfärg


Gör så här: 

Sätt ungen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. 

Blanda jordnötssmör, socker och ägget till en smet i en bunke. 

Ta ca 1 msk smet och rulla till en boll.
Lägg den på plåten och platta till den till en rund kaka. 

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. 

Låt svalna

Smörkräm
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggen till en slät kräm, kolla så inte smöret ha klumpat sig för mycket. 
Smaka av med päronessens men börja med ½ tsk o sedan smaka er fram. 
Färga smörkrämen svagt grön, akta så att ni inte tar för mycket. 

Smält den mörka chokladen och doppa jordnötskakornas undersida i den. 
Hacka jordnötterna lite grovt och strö över några på varannan av jordnötskakorna. 
Ställ kallt i några minuter. 


Bred päronkräm på den bottnen som inte har några jordnötter och ta en kaka med jordnötter och lägg över smörkrämen och tryck ihop lite grann. 

Lägg "biskvierna" på ett bakplåtspapper och när alla är hopsatta, ringla lite choklad över dom som dekoration. 


Hoppas att ni gillar dom! 

Vill ni ha äkta päronbiskvier så hittar ni de receptet här. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar