tisdag 7 februari 2017

Snabba (falska) choklad-jordnötsbiskvier

Min sambo älskar biskvier! 
Men det är inte alltid man hinner stå och göra bottnarna kan jag känna så jag testade att göra en falsk variant av jordnötskakor som gick snabbt att vispa ihop och som smakade riktigt gott! 

Men dom blev mäktiga så gör dom lite mindre i storleken. 

Ett tips är att ni gör en dubbelsats så kan ni även göra några med päronfyllning... 

Ca 10 stycken

250 g jordnötssmör med bitar i (crunchy)
1½ dl socker
1 ägg
hackade jordnötter 
ca 50 g mörk choklad

Fyllningen:
50 g mörk choklad, jag hade 55%-ig choklad
125 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula


Gör så här: 

Sätt ungen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. 

Blanda jordnötssmör, socker och ägget till en smet i en bunke. 

Ta ca 1 msk smet och rulla till en boll.
Lägg den på plåten och platta till den till en rund kaka. 

Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. 

Låt svalna

Gör undertiden fyllningen:
Smält chokladen till fyllningen över ett vattenbad. Låt den svalna. 

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en fluffig smet med hjälp av en elvisp. Vänd ner den smälta chokladen. 

Smält den mörka chokladen och doppa jordnötskakornas undersida i den. 
Hacka jordnötterna lite grovt och strö över några på varannan av jordnötskakorna. 
Ställ kallt i några minuter. 


Bred chokladkräm på den bottnen som inte har några jordnötter och ta en kaka med jordnötter och lägg över smörkrämen och tryck ihop lite grann. 

Lägg "biskvierna" på ett bakplåtspapper och när alla är hopsatta, ringla lite choklad över dom som dekoration. 













Hoppas att ni gillar dom! 

Vill ni däremot testa äkta chokladbiskvier så hittar ni dom här. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar