tisdag 23 maj 2017

Enkel o snabb Sparrisomelett

Behövde en snabbfixad lunch och måste säga att denna var kanon!

3 ägg
3 sparris
2 nävar bacontärningar
1/2 dl grädde
Salt o peppar

Börja med att bryna baconen. 
Skär undertiden sparrisen i tunna bitar och låt dom bryna med sista minuterna. 

Knäck äggen i en bunke och vispa dom lite lätt så de går ihop. 
Salta o peppra. 
Häll i grädden o vispa runt lite. 
I med sparrisen o baconet, gör inget om det kommer med lite av fettet som de stekts i. 
Rör runt och häll tillbaka allt i stekpannan igen.

Låt omeletten gå på lite över medelvärme, lyft lite i kanterna och efter någon minut eller två, har ni använt en stekpanna som är lite mindre än en tallrik så lägg en tallrik ovanpå pannan och vänd allt om, då hamnar omeletten på tallriken och ni har vänt den utan problem, för över den till pannan igen så den tidigare ovansidan också få lite färg på sig.

Låt gå någon minut till.

Klart att servera! 

Servera som den är eller med en sallad och kall sås till.  


Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar