onsdag 31 maj 2017

Rocky roadcheesecake

Såg ett cheesecakerecept på/med rocky roads o den var man ju bara tvungen att testa :)
 
Gjorde om den lite grann men den var så perfekt som den var så behövde inte ändra särskilt mycket.
 
 
Ni behöver:
 
Bottnen:
 
Ett paket ballerina
 
Fyllning:
 
3 äggulor
2 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
200 g mjölkchoklad
160 g philadelphiaost
1 näve minimarshmallows
1 näve jordnötter
1 näve dumlekolor
3 dl grädde
 
1 godisrulle med center (valfritt)
 
Topping:
 
Dumle, minimarshmallows, jordnötter
hård chokladsås (chokladsås som stelnar när den kommer i kontakt med kyla)
 
 
Börja med att göra bottnen;
 Kör kexen i en matberedare och smula sönder kexen till en kladdig röra.
 Lägg bakplåtspapper i bottnen på en springform, ca 20 i diameter, och smöra kanterna.
Fördela kaksmulorna i bottnen av formen.

Dags för cheesecaken:
 Vispa upp äggulor, socker, philadelphiaost och vaniljsocker.
 Ta fram en annan bunke och vispa grädden hårt.
 Häll sedan över grädden i äggblandningen och rör om till en jämn smet.
 
Smält chokladen i ett vattenbad och rör i smeten.

Klipp ner dumlekolor i mindre bitar och rör i smeten.
 Rör i minimarshmallows och jordnötter i blandningen och rör om väl.
 Häll över fyllningen i formen.
 
Dekorera kakan med centerchoklad.
 Plasta in kakan och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
 
Dekorering:
 
Ta fram cheesecaken ca 20 minuter innan den ska serveras.
 
 
Ringla över chokladsåsen och dekorera med dumle, minimarshmallows och jordnötter.
 
 
Mumsigt!


Orginalreceptet kommer ifrån Sweetandsimple.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar