tisdag 16 maj 2017

Somrig sallad

En perfekt sommarsallad till grillat är denna blandsalladen. 
Som vanligt kan man ha i lite allt möjligt som man gillar och har hemma. 
Denna blev perfekt till grillad flintastek med citroncream fraich. Blir inte så tungt att äta och riktigt bra att ha med sig på picknick eller ut på nån ö, förbered salladen och grilla köttet på plats. 

Men vi hade detta i:

Blandsallad
1/2 gurka
Cocktailtomater
3 rädisor
Suger snaps
6 gröna sparris
Cashewnötter 
Pumpakärnor 
1 burk Majs
1 mango
 

Börja med att skölja salladen, gurka och tomater. 
Skär gurkan i småtärningar och dela tomaterna en gång. 
Hyvla rädisorna med en osthyvel så får du tunna fina bitar. 
Lägg allt i en skål. 

Dela sparrisen i lite mindre bitar och lägg dom i lägg kolat vatten tillsammans med suger snapsen. 
Ta upp respektive när dom är klara, ringla lite olja alt lägg en klick smör över dom och ställ åt sidan så länge. 

Låt majsen rinna av och lägg dom i en liten gryta tillsammans med lite salt och smör, sätt dom på spisen tills dom blir varma. 
Lät smöret rinna av och ställ åt sidan 

När köttet (eller vad ni serverar till) är färdigt så blanda ner de ljumna i salladen. 
Strö även över lite cashewnötter pch pumpakärnorna. 

Klart att servera! 



Servera gärna med en kall sås och grillat kött eller en varmrökt lax till. 

Smaklig spis! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar