onsdag 24 maj 2017

Plopp-kladdkaka

Ett snabbt och enkelt bakverk är kladdkaka.
 

Och vill man piffa till den så är det bara att rensa på godishyllan i skafferiet och fylla kakan med all choklad man hittar.

Jag hade endel plopp hemma och det gjorde sig väldigt bra på en kladdkaka!

Ingredienser:

100 g smör
2 1/2  dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
plopp efter tycke o smak

Garnering:
 
plopp
florsocker
chokladsås

  1. Sätt ugnen på 175 grader C.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Rör ihop socker och ägg i en bunke. Rör ner smöret och vispa allt.
  4. Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner de torra ingredienserna tillsamman med smörblandningen och blanda allt väl så att det inte blir några klumpar.
  5. Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, runt 22 cm i diameter. Jag brukar bröa med kokos.
  6. Tryck ner några plopp här o där i hela kakan. Den kommer vara ganska låg.
  7. Grädda mitt i ugnen i 15-30 minuter, beroende på formstorlek.
  8. Kakan ska vara lite kladdig när ni tar ut den, låt den kallna rellativt helt.
  9. Dekorera kakan med mer plopp, de kommer att smälta fast lite om ni lägger dit dom medans kakan fortfarande är ljummen.
  10. När kakan är kall så pudra över florsocker och ringla över lite chokladsås.
  11. Servera med vaniljvisp, glass eller lättvispad grädde. Och gärna lite bär vid sidan om...
Mums!
 

2 kommentarer: