onsdag 10 maj 2017

Plopp-grottor

Blev en mycket god liten kaka av den traditionella hallongrottan. 
Sambon gillar ju inte sylt i bakverk så man får experimentera lite med hans favoriter - choklad :) 
Och dessa gick hem!


Till 20 st behöver ni: 

200 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl

Fyllning 
Plopp-choklad 


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader C. 

Rör socker och smör smidigt i en bunke. 

Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan bunke. 

Rör ner det i smörsmeten och arbeta samman allt till en deg

Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång. Krama den med händerna så värmen mjukar upp smöret och binder samman degen.  
Skär i 20 bitar

Rulla dom till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. 

Tryck en fördjupning i varje kula med ett mjölat finger. 

Lägg en ruta plopp i varje kaka. 

Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
 

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar