fredag 26 januari 2018

Mozartkulor


Något som släkten ville ha på julbordet var mozartkulor och då fixar vi ju självklart det!



Det var väldigt enkelt och man behöver endast 3 ingredienser!

Ni behöver:
ca 100 g Nougat
ca 200 g Marsipan
ca 150 g Choklad, helst mörk

Tänk på att kulorna blir ganksa mäktiga...

Dela nougaten i ca 1 x 1 cm stora bitar.

Dela marsipanen i småkulor, tryck ut kulan i handflatan så den blir platt, ca 3 cm bred.

Lägg nougatkulan i mitten på marsipanen och omslut kulan. Se till så att marsipanen täcker hela kulan och rulla den jämn.

Brut chokladen i bitar och smällt i ett vattenbad; sätt en skål med chokladen i en kastrull med knappt sjudan vatten och låt chokladen smälta. Se till så att det inte kommer någon vattenånga i chokladen!

Doppa marsipankulorna i chokladen och låt dom stelna.

Dekorera gärna med flingsalt, lite färgad strössel eller hackade nötter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar