torsdag 14 september 2017

Korvpyttipanna med rotsaker

En riktigt bra kombo av en pyttipanna blev denna rätten! 
Tog ingen bild för jag trodde inte den skulle bli så bra men det blev den men får bli en annan gång!  

En pyttipanna med rotsaker och korv - perfekt! Och man känner sig liiite nyttig samtidigt ;)  

Ni behöver till ca 4 personer, mängden beror på storleken på råvaran

Fast potatis, ca 6 stycken medelstora 
3-4 morötter 
Blomkål 
Broccoli 
3 chorizokorvar eller nån annan smak ni gillar. 

Servera gärna med stekt ägg och lite chilibeaneise

Börja med att skala och skiva upp potatisen och morötterna i mindre klyftor/slantar. 
Koka upp lite vatten och lägg ner potatisen o morötterna så de förkokas några minuter, går ganska snabbt att bli relativt mjuka då de är i så små bitar. 

Skär även ner blomkålen och broccolin i mindre bitar. 
När potatisen o morötterna är lite al dente, ta en hålslev och fiska upp dom till en stekpanna/wokpanna med smör alt olja, lägg ner broccolin o blomkålen i potatisvattnet nån minut. 

Stek potatisen och morötterna med lite grillkrydda på medelvärme medan ni skär korven i mindre bitar. 

Lägg ner korven, blomkålen och broccolin i wokpannan och fräs den tillsammans med potatisen tills allt är varmt och klart i den konsistens ni vill ha den, tuggmotstånd alt mjukt. 

Har ni någon smaksatt olja som vitlök, timjan eller så så kan ni med fördel ringla över lite så maten få ta del av smaken, glöm inte att röra om. 

Sänk värmen och stek några ägg i en stekpanna och servera med pytten. 

Riktigt gott!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar