torsdag 7 september 2017

Matigare fisksoppa

Kombinerade ihop en riktigt god matig
fisksoppa med lite sting i då det är förkylningstider igår. 
Blev faktiskt förvånad över hur enkelt det faktiskt var och att det blev så gott som det blev! 
Serverad  soppan tillsammans med nybakade scones och ett alkoholfritt fruktigt vitt vin, supergott! 

Ni behöver till ca 4-6 personer

1/2 purjolök
2-3 vitlöksklyftor
4 morötter
6 potatisar, beroende på storlek
fiskbuljong
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 l grädde
1/2 citron
ca 600 g fisk, jag hade frysta lax och torsktärningar. 
färsk dill
chiliflakes alt färsk chili
citronpeppar

Börja med att tunt skiva purjolöken. 
Skala potatis och morötter och skär i mindre bitar
Tärna paprikorna.
Tärna fisken till ca 2 x 2 cm bitar om ni inte anfäder färdigskuren. 

Dax att laga soppa...
Börja med att fräsa purjolöken i lite smör tillsammans med pressad vitlök i en gryta alt wokpanna. 
Häll på ca 1/2 L vatten och några matskedar fiskbuljong, jag måttar inte buljongen utan smakar mig fram, använder flytande på flaska. 
Låt koka upp. 
Lägg i morötter och potatis, rör runt. 
I med paprikorna och häll på grädden. 
Pressa ner citronhalvan men se till så du inte får med några kärnor. 
Smaka av med några kvistar (som ni plockar ner) dill, chiliflakes alt om ni använder färsk chili som ni strimlat ner i mindre bitar och citronpeppar. 
Låt koka en stund och smaka av. 

Lägg i fisken och låt allt koka lite försiktigt, rör om då och då. 
Soppan är klar när potatisen är mjuk, likaså marätterna. 
Rör om försiktigt så inte fisken smulas sönder för mycket. 



Går alldeles utmärkt att göra denna på förmiddagen, sätta den kallt och sedan hetta upp den igen för att servera den till middag. Perfekt att frysa. 

Servera tillsammans med ett gott bröd alt scones och njut! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar