
Dessa är dessutom på mjölk och inte fil alt gräddfil, alltså nått man oftast har hemma (iallafall i vårt kylskåp)
Man kan även smaksätta sconesen på en massa olika sätt, göra dom lite matigare med riven morot i eller bara tillföra lite mer smak genom att riva ner skalet av 1 citron eller lime eller varför inte en apelsin?
Eller något som är väldigt gott, ta 1 dl av blandade hackade nötter och mandel och ha smed ner i smeten innan ni gör bullar av dom!
Men till dessa ca 8 neutrala så behöver ni:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör, gärna rumsvarmt
2 dl mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Skär smöret i tunna bitar och lägg ner i en bunke.
Blanda ner mjöl, bakpulver och salt. Blanda allt så du smular sönder smöret. - Tillsätt mjölken och arbeta ihop allt till en deg, tillsätt smakhejaren om ni har någon sådan.
- Klicka ut 2-4 kakor eller 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper
(Snitta de större kakorna i fyra delar med en vass kniv.) Nagga sconesen lite med en gaffel. - Grädda sconesen mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt sconesen vila något på galler innan ni serverar dom.
Servera dom varma alt lite ljumma med smör och ost.
Receptet kommer från Ica.se.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar