fredag 8 september 2017

Scones med mjölk

Scones är utmärkt som frukost, mellanmål och kvällsmat och är underbart goda varma med lite smör och ost. Perfekt att slänga ihop en frusen morgon eller när man har lite bråttom.

Dessa är dessutom på mjölk och inte fil alt gräddfil, alltså nått man oftast har hemma (iallafall i vårt kylskåp) 


Man kan även smaksätta sconesen på en massa olika sätt, göra dom lite matigare med riven morot i eller bara tillföra lite mer smak genom att riva ner skalet av 1 citron eller lime eller varför inte en apelsin? 
Eller något som är väldigt gott, ta 1 dl av blandade hackade nötter och mandel och ha smed ner i smeten innan ni gör bullar av dom! 

Men till dessa ca 8 neutrala så behöver ni: 

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 krm salt
50 g smör, gärna rumsvarmt
2 dl mjölk


Gör så här: 


  1. Sätt ugnen på 250 grader. 
  2. Skär smöret i tunna bitar och lägg ner i en bunke.
    Blanda ner mjöl, bakpulver och salt. Blanda allt så du smular sönder smöret. 
  3. Tillsätt mjölken och arbeta ihop allt till en deg, tillsätt smakhejaren om ni har någon sådan. 
  4. Klicka ut 2-4 kakor eller 8 bullar på en plåt med bakplåtspapper
    (Snitta de större kakorna i fyra delar med en vass kniv.) Nagga sconesen lite med en gaffel. 
  5. Grädda sconesen mitt i ugnen i 10-12 minuter.
    Låt sconesen vila något på galler innan ni serverar dom.
    Servera dom varma alt lite ljumma med smör och ost. 

Receptet kommer från Ica.se. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar