måndag 8 juni 2015

Krämiga cupcakes

Jag bakade även päronbiskvier till mitt kalas och fick päronsmörkräm över, tänkte att varför inte ha de som fyllning, blev lite som kaka på kaka men gott :) 


Ni behöver:

100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk (minst mellanmjölk 1.5% men helst standard 3%)
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

Valfri smörkräm, vill ni ha samma päronsmörkräm som jag använde så hittar ni den här. Men halvera mängden. 


Frosting:

60 g smör, rumstempererat
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg, jag hade röd. 

Strössel eller annan dekoration


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. 
  3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. 
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en mindre bunke och rör sedan ner det i smeten. 
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt för att få högre muffins. 
  6. Fyll formarna med 2/3 delar smet. 
  7. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter eller tills muffinsen är gyllenbruna och relativt torra inuti. 
  8. Låt svalna lite. 
  9. Vispa ihop smörkräm till fyllning, ta ½ sats istället för en hel då det inte behövs så mycket. Eller om ni ska baka en kaka med smörkräm så gör lite extra och använd resterna här. 
  10. Bred lite smörkräm på varje cupcake. 
Dax för frostingen....

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt med hjälp av en elvisp. 
  2. Vispa i Philadelphiaosten
  3. Färga din frosting i valfri färg med karamellfärg eller behåll den vit. 

Bred eller spritsa din frosting över smörkrämen och dekorera cupcakesen med strössel, blommor eller annan dekoration. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar