måndag 8 juni 2015

Nötupcakes med Toblerone

Jag älskar nötter, särskilt färska hasselnötter!
Så självklart så måste jag göra en nötcupcake till mitt kalas när det skulle komma hem en massa gäster :)

Ni behöver:
100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk (minst mellanmjölk 1.5% men helst standard 3%)
1 citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Jordnötter och sötmandel

1 liten Toblerone

Frosting:
60 g smör, rumstempererat
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost
några droppar valfri karamellfärg

Strössel eller annan dekoration


Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Hacka lite jordnötter o sötmandel i mindre bitar, ta mängden efter eget tycke o smak. 
  3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. 
  4. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. 
  5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en mindre bunke och rör sedan ner det i smeten. 
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt för att få högre muffins. 
  7. Fyll formarna med 2/3 delar smet. 
  8. Grädda mitt i ugnen, ca 10 minuter eller tills muffinsen är gyllenbruna och relativt torra inuti. 
  9. Låt svalna lite. 
  10. Hacka Tobleronen i mindre bitar och strö över cupcaken. 
Dax för frostingen....

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt med hjälp av en elvisp. 
  2. Vispa i Philadelphiaosten
  3. Färga din frosting i valfri färg med karamellfärg eller behåll den vit. 
Bred eller spritsa din frosting över Tobleronebitarna och dekorera cupcakesen med strössel, blommor eller annan dekoration. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar