tisdag 16 juni 2015

Fiskgryta med pressad potatis

Igår hittade jag lite fisk i frysen o funderade på vad man skulle kunna göra med detta... 
Varför inte en slags gryta? :) 
Känner att man måste våga experimentera och testa för att se vad som händer o här  blev det en god fiskgryta som gick väldigt snabbt att göra :) 


Ni behöver för min variant:


  • Fisk (jag hade en torskfilé och en färdigpåse med lax o torsk i färdiga bitar)
  • Crème fraiche med getost, honung o rosmarin, ICAs 2 dl
  • Matlagningsgrädde ca 2 dl
  • Vispgrädde ca 2 dl
  • Dill
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Salt

  • Potatis 
  • Morötter

Gör så här: 

  • Börja med att skala potatis o morötter och koka upp vatten. Lägg i potatisen, som ni delat i mindre bitar o morötterna bör vattnet kokar o låt kika tills dom blir mjuka. 


  • Häll i grädde i en djup stekpanna alt stekgryta. När grädden blivit varm (glöm inte att röra runt hela tiden så inte grädden bränns fast) häll i crème fraichen och fortsätt att röra. 


  • Klipp i lite dill. 


  • Krydda med vitpeppar och salt, jag hade ca 2 krm vitpeppar o några nypor salt, smaka av tills ni blir nöjda med smaken. Ta även lite svartpeppar. 


  • När potatisen är ungefär halvfärdiga så lägg i de frysta fisktärningarna och låt de tina i den varma grädden. Rör lite försiktigt för fisken smulas sönder en del när dom tinar.

  • Smaka av. 
Vill man ha mer fisksmak  så kan man ha lite fiskbuljong i men jag hade ingen hemma. Man kan även vända i lite räkor mot slutet.  


  • Pressa potatisen när dom är klara och lägg upp på tallrik tillsammans med fiskgrytan och några morötter. 

Blev riktigt gott, enkelt o bra. Själva grytan tog bara 10 minuter att göra därav börja med potatisen alt vad ni vill ha till. 
Kommer att göra denna fler gånger! :) 

Kramisen 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar