tisdag 16 juni 2015

Kycklingröra

Nått som var väldigt poppis när jag jobbade på ett café var deras kycklingröra... och nu så har jag äntligen kommit över deras recept :D 
Det blir inte riktigt samma smak för jag fick inte tag på samma kryddblandning men denna blev ärligt talat lite godare då deras smakar inte så mycket kyckling utan mer selleri o purjolök, här blir det mer smak på kycklingen o därav röran :) 

Denna är väldigt mäktig så är ni inte så många så halvera mängden, vi var 20 personer när vi gjorde denna och hade den på en buffé och vi fick över. 

Kycklingröran är god att ha i en baguette, till bakad potatis, till pasta, på en buffé, på snittar m.m.

Godast blir det om ni gör denna dagen innan så den får stå o dra ihop sig smakerna lite, har ni inte tid med det så är det ingen fara att äta den samma dag men då kanske man få krydda den lite mer. 

Ni behöver: 
ca 1 kg (2 påsar) strimlad kyckling med kebabkrydda
1 burk majonnäs 5 dl
2 burkar à 5 dl crème fraiche
4 dl tunt skuren purjolök
3 dl hackad blekselleri

Dag 1

Sätt ugnen på 175 grader 

Sätt in kycklingen i ett ugnssäkert fat i ugnen i ca 20 minuter, den ska tillagas lite men låt den inte bli för torr. 
Ta ut den, rör runt lite i den och låt den svalna. 

Hittar ni ingen färdiggrillad kyckling så krydda den med lite salt o peppar, stek den på spisen och slå på lite kycklingbuljong, efterstek tills den är klar. 

Hacka purjolöken o sellerin o lägg i en bunke. 
Blanda i majjon o crème fraichen och rör runt alltihopa så det blandas väl. 

När kycklingen blivit kall så blanda ner den i röran och blanda runt allt ordentligt så det blir väl fördelat. 
Blanda inte i kycklingen när den är varm för då smälter crème fraichen. 

Ställ kallt så att smakerna få dra ihop sig. 

Dag 2

Smaka av. 
Ha lite crème fraiche och majjo i reserv till dagen efter om ni skulle behöver tillsätta något. 
Om det skulle behövas så krydda med lite salt o peppar, vi behövde det inte men alla har olika smaklökar. 

Glömde ta en bild på denna men lägger upp det nästa gång :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar