Men sagt o gjort, det blev en baconlingad kycklingfilégratäng med en touch av citron och med ris :)
Mycket god och mättande men saknade dock lite grönsaker till...
Ni behöver för 4 personer:
4 Kycklingfiléer
3 paket bacon
Salt
Citronpeppar
Ca 3-4 dl vispgrädde
1 paket ,lida extra fyllig matlagningsgrädde, 2 1/2 dl
Smör
Mjöl
1/2 citron
Ca 2 msk Kycklingfond
Collorit för färgens skull
Börja med att steka kycklingfiléerna så att dom får lite färg, ni ska inte genomsteka dom för att de blir klara i ugnen sen och mycket saftigare.
Krydda filéerna med salt och citronpeppar på båda sidorna.
Linda in kycklingfiléerna i bacon men spara ett paket till såsen.
Lägg tillbaka kycklingen i stekpannan så att baconen får lite yta den också.
Sätt ugnen på 175 grader och sätt in kycklingen som ni lagt i en gratängform medans ugnen värms upp och ni börja göra såsen.
Såsen...
Klipp baconen i stekpannan och stek dom knaperstekta. Lägg åt sidan och häll bort flåtet från pannan.Lägg i en klick smör och låt det smälta.
Pudra över lite mjöl, använd gärna en sil så att det inte blir klumpar, vispa ut mjölet i smöret.
Häll i grädden, lite i taget, så att du känner att den blir bra i konsistensen mot hur mycket mjöl ni har haft i, den ska inte vara för lös eller för tjock.
Glöm inte att vispa så att den inte bränns vid.
Lägg i baconen i såsen.
Häll i lite kycklingfond och smaka av, häll i lite mer om ni vill det.
Färga den med lite Collorit så att den blir lite mörkare.
Pressa i en halv citron och smaka av.
Underbart god sås! Blev faktiskt förvånad hur god den var o hur enkelt det var att göra den!
Häll i såsen i gratängformen och vispa runt såsen med köttsaften från kycklingen.
Låt kycklingen gå i en kvart/tjugo minuter tills kycklingen blir klar.
Servera med ris och gärna lite grönsaker till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar