Och det bästaste är att det tog mindre än en halvtimme innan det stod nybakade bullar på bordet :)
5 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
1 dl socker
1½-2 tsk kardemummasmält choklad
100 g margarin eller smör
1 ägg
2 dl mjölk
Pensling o garnering
1 ägg
pärlsocker
hackad sötmandel alt jordnötter
Blanda samman mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt ägget och mjölken.
Arbeta raskt ihop degen.
Sätt ugnen på 225 grader C, har ni varmluft så sätt den på 200 grader C istället.
Klicka ut smeten i pappersformar.
Pensla med ett uppvispat ägg och strö över valfri garnering.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Smält chokladen och ringla över lite över bullarna.
Låt bullarna svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar