Ingredienser:
ca 3 dl grädde
ca 3-5 msk vitt vin
mjöl
klick smör
dill
ca ½ citron
salt
vitpeppar
Gör så här: Jag höftar en del med ingredienserna beroende på hur många som ska äta maten men man får smaka sig fram efter eget tycke o smak.
Vill man ha mer vinsmak så tar man lite mer av vinet istället för all grädden till exempel.
- Lägg en klick smör i en gryta på medelvärme, när de smällt så pudra över lite mjöl och vispa ut klumparna i smöret om det bildas några.
- Häll på ca 3 dl grädde och vispa ut smöret.
- Häll i lite vin, pressa lite citron och krydda med salt och vitpeppar.
- Fortsätt att vispa runt så att inte grädden bränns fast, låt allt koka ihop i några minuter.
- Hacka lite dill och låt den få koka med i såsen.
Vill ni ha mer sås så häll i lite mer grädde o lite vin, krydda lite mer och smaka av.
När såsen är krämig och smakar gott, en lätt vinsmak och med en touch av citron så är den klar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar