Frukostbullar som trots namnet är väldigt goda och blev mycket bättre än jag trodde att de skulle bli!
Ni behöver:
2 dl havregryn
3½ dl vatten
50 gram margarin
25 g jäst
2 dl fingervarm mjölk
2 tsk salt
3 msk ljus sirap
ca 10 dl vetemjöl
Börja med att göra en gröt; koka havregrynen med vattnet tills det blir en gröt, rör därefter ner margarinet så att den smälter. Låt svalna något.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölken som ni värmt fingervarm, rör om tills jästen löst sig.
Häll i gröten i jästblandningen, tillsätt även salt, sirap och mjölet.
Knåda degen och låt jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Dela degen i 16 delar och forma till runda bullar om ni inte använder en bullform som jag gjorde med halva satsen, smöra formen först!
Låt bullarna jäsa ytterligare en gång under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över havregryn.
Grädda mitt i ugnen ca 10.12 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar