Lånad bild |
Dessa muffinsen eller minipajerna som man oxå kan kalla dom blev gästernas favorit, dom är precis som en minipaj som man kan äta o hålla i handen så perfekt på utflykter. Vill man däremot servera dom hemma rekommenderar jag er att servera dom lite varma med en klick vaniljglass - otroligt gott!
Jag har inte sockrat rabarbern för jag gilla när man blanda den syrliga smaken med den söta kakan, men om man inte är så förtjust i det så kan man med fördel sockra rabarbern.
Jag använde mig av späda o fina lite tunnare rabarber då de stora lite tjockare lätt kan vara lite trådiga. Min sambo är inte så överdrivet glad över frukt i kakor men dessa älskade han o gick inte att få stopp på honom :P
Ni behöver till ca 12 stycken:
3 dl strösocker
2 ägg
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
ca 3 dl rabarber skuren i småbitar, var ca 6 stjälkar men det beror på storleken...
80 g smör
1 dl socker
3 dl havregryn
- Sätt ugnen på 180 grader C.
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Smält smöret och ha i vaniljen, rör runt.
- Rör ner det smälta smöret samtidigt som mjölet i äggsmeten och blanda väl.
Det blir en ganska tjock smet. - Smält smöret till toppingen, rör i sockret och havregrynen.
Blanda allt ordentligt. - Ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt, rekommenderar att ni använder muffinsplåt till dessa.
- Fördela smeten jämnt mellan formarna.
- Ha i den skurna rabarbern.
- Strö över havregrynssmeten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Dessa reste sig ganska bra fast det inte är något bakpulver i dom tack vare att man vispar ägg och socker fluffigt och fint.
Lycka till och smaklig spis :)
Grundreceptet kommer ifrån Linnéas skafferi men jag har ändrat lite på det så de passar mig bättre :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar