Krämen i rulltårtan har en touch av citron som gjorde kakan underbart god!
Ni behöver:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl morötter, ca 3 stycken
2 dl vetemjöl
50 g sötmandel
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
2 msk naturell olja
150 g smör
180 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
saften från 1/2 citron + skal
- Börja med att sätta ugnen på 225 grader
- Finhacka sötmandeln
- Riv morötterna på den finaste sidan
- Lägg ägg, socker, olja och morötter i en mixer och mixa till den blir ljus och luftig, tar bara några sekunder.
- Blanda ihop mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel i en bunke och vänd ner morotsblandningen i den. Se till så att mjölklumparna kommer ut.
- Lägg sist i mandeln i smeten och rör runt.
- Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna, ca 30x40 cm.
- Grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 7 minuter.
- När kakan är klar, strö över lite strösocker och lägg på ett bakplåtspapper, vänd kakan om och ta bort pappret. Låt kakan kallna. (Går ganska kvickt)
Dax för fyllning:
- Vispa ihop smör, philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker till en krämig smet utan klumpar.
- Riv skalet från citronen och pressa ner saften mot slutet av vispningen, vispa lite till så ni blandar in allt.
- Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan, den spricker lite men tryck ihop den lite när ni rullar så den inte blir för luftig.
- Låt rulltårtan ligga svalt en stund med skarven neråt så den hinner klistra ihop sig slits innan ni skär upp den.
- Servera gärna med lite florsocker pudrad över och lite rivna morötter alt. lite hacks sötmandel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar