Enkel, relativ snabb och god ugnspyttipanna efter en liten frysrensning blev gårdagens middag.
Kolla vad ni har i frysen och plocka fram lite gott o blandat.
Jag hade:
3 Potatisar
en kasslerbit
2 korvar
några kycklingfiléer
lite tärnad bacon
2 morötter
krydda efter smak, vi hade citronpeppar, aromat, salt o peppar, grillkrydda.
Olja och smör
Servera med stekt ägg och en kall sås.
Sätt ugnen på ca 200 grader C.
Börja med att skala potatisen och skär den i små tärningar, ca 1 x 1 cm, lägg dom i en bunke med lite olja och krydda med salt, peppar, aromat och grillkrydda. Rör runt.
Lägg i en form som ni smörat.
Sätt in formen i ugnen.
Skär kasslern i mindre bitar, ca 1 x 1 cm bitar och fräs dom i en panna med lite smör, lägg även i bacontärningarna.
Strö gärna lite socker över för att karamellisera kasslern.
Skär ner korvarna i mindre bitar och lägg även dom i pannan.
När allt är klart så strö över bitarna över potatisen. rör runt och sätt in i ugnen igen.
Skär ner kycklingfiléerna i mindre bitar och stek även dom, krydda med citronpeppar.
Skala morötterna och skär dom i små bitar.
Blanda ner morötter och kycklingen i formen och rör runt.
Låt gå i ugnen tills potatisen är klar.
Servera med stekt ägg, kall sås och en god sallad.
Smaklig spis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar