hemma är denna väldigt enkla Mjölkchokladtryfflen, underbart good med salta cashewnötter och jordnötter i!
Halva satsen är nog redan borta och jag gjorde dom igår...
Ni behöver:
ca 250 g mjölkchoklad
1 dl nutella
ca 170 gram salta cashewnötter och jordnötter, blandat.
Gör så här:
- Börja med att försiktigt smälta chokladen i ett vattenbad. Det är bra om chokladen är ljummen och inte är allt för het.
- Rör ner numellan till en jämn chokladsmet.
- Dela nötterna något om ni inte vill ha stora bitar men de ska inte vara hackade.
- Vänd ner nötterna i chokladsmeten.
- Klä en form, ca 15 x 15 cm med bakplåtspapper och vänd ner tryffelblandningen.
- Strö över några nötter och ställ sedan in formen i kylen.
- Kan serveras efter ett par - tre timmar.
- Skär den i lagom stora gobitar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar