måndag 2 februari 2015

Kall Citron- o sockerärts-dipp

Förra veckan hade vi hamburgare till middag men upptäckte att det inte fanns nån dressing till sambon.... så han slängde ihop en av lite ingredienser som vi hade hemma...

Ni behöver till detta... 


7 - 8 st Sockerärtor 

1 burk crème fraiche 
1 msk citronsaft
sourcréme o onion-krydda
(majonnäs)


Ta sockerärtorna och lägg i en mixer, pressa i citronsaften, crème fraiche och sourcréme o onion-krydda (krydda efter egen smak) och mixa ihop alltsammans. Ska vara lite bitar kvar av sockerärtorna.
Smaka av. 
Ha i lite majonnäs så att den blir lite fastare och rör runt så allt blandas. Vill man ha den lös så skippa majonnäsen, Vi skulle ha denna mer som en dressing så då fick lite majonnäs hoppa i för den va lite för lös :) 

Ställ kallt en stund. 

Underbart god till pasta, potatis, kött m.m
Jag är en pastafreak så jag tog pasta till min hamburgare istället för brödet och denna dippen/dressingen var kanongod till pasta :) nomnom kommer att göra denna flera gånger! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar