Perfekt att ha som botten i tårtor, denna som en tigerkaka
Ni behöver:
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
ca 1 msk kakao
Sätt ugnen på 200 grader C.
Vispa ägg och socker mycket pösigt, räkna med flera minuter om ni gör det för hand!
Häll de båda mjölsorterna och bakpulvret i el sil och sikta ner det i smeten samtidigt som ni rör in det i smeten.
Häll bort ca ⅓ av smeten i en annan form och häll ner kakaon i den.
Häll ner smeten i en osmord form men med ett smort smörpapper i botten.
Häll i kakaosmeten i formen och rör runt lite försiktigt så det blandas lite
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter men sänk värmen till 175 grader efter ca 10 minuter.
Låt kakan kallna i formen.
Skär loss den runt kanten. Stjälp upp den och dra bort pappret.
Dela sockerkaksbotten i två delar men skär även bort lite av toppen och bottnen så det inte blir några hårda delar i tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar