så denna rätten kommer att stanna hos oss! Dock kommer jag även att ha en grönsallad till i fortsättningen och ta liiite mindre sambal oelek nästa gång då vi hade nästan 4 tsk denna gången... hett!
Det som är bra med rätten är att det är inte så många ingredienser och att den var väldigt enkel att göra! :)
Ingredienser till 4 portioner
4 kycklingfiléer
1 st paprika
1 chili, spaske peppar
1 st purjolök, ca 15 cm
2-3 morötter
1-2 tsk sambal oelek beroende efter smak
1 ask philadelphiaost, 200 g
1 - 2 burkar creme fraiche paprika/chili, vill man kan man ta en paprika/chili och en neutral.
Salt och peppar
- Börja med att förbereda riset alt om ni vill ha pasta eller något annat till.
- Skär kycklingen i tärningar och börja med att steka denna. Krydda med salt och peppar.
- Skala och skär morötterna tunt undertiden och lägg ner i pannan så att morötterna hinner bli mjuka innan rätten är klar.
- Strimla purjolöken tunt och skär paprikan i tärningar. Hacka även ner chilin i små bitar.
- Låt purjolöken/paprikan o chilin fräsa med i pannan mot slutet och blanda allt med morötterna och kycklingen.
- Blanda ner philadelphiaosten och creme fraichen. Börja med en burk creme fraiche paprika/chili och fortsätt sedan med ytterligare en om ni vill ha den lite lösare alt starkare i smaken.
- Blanda i sambal oelek och smaka av med salt o peppar.
- Låt allt puttra ihop lite och sedan är rätten klar att serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar