Denna rätten är även underbart god tillsammans med pasta!
Vi hade varit iväg hela helgen och inte hunnit handla än så tyvärr blev det ingen sallad till rätten, hittade endast lite gurka. Men det blev gott ändå :)
Detta är en väldigt enkel rätt att göra och det enda som tar tid är hasselbackspotatisen, vill man ha den snabbare så välj pasta till :)
Det ni behöver för denna rätten är:
1 fläskfilé
1-2 creme fraiche paprika/chili
1 pkt matlagningsgrädde
ströbröd alt parmesan om man vill panera fläskfilén
potatis
salt o peppar
sallad
Gör så här:
- Börja med att sätta på ugnen till potatisen, 225 grader.
- Skala potatisen och skär bort en liten bit av ryggen på den så att den ligger plant.
- Bred lite smör på varje potatis, flytande eller fast. Jag brukar även strö över lite ströbröd.
- Och sätt in dom i mitten i ugnen i ca 30-45 min beroende på storlek o ugn. Kolla till dom efter halva tiden och lägg även på en liten klick smör till om ni vill det.
- Ansa fläskfilén om det behövs och skär den i skivor, våra brukar vara mellan 1-2 cm tjocka.
- Salta o peppra bitarna.
- Bryn fläskfilébitarna så de är genomstekta.
- Häll på creme fraichen, välj antal burkar beroende på hur mycket sås ni vill ha och hur stark ni vill ha den. Man kan även hetta upp den med chili men jag tycker inte att det brukar behövas.
- Häll även i grädden och rör runt alltsammans.
- Låt det puttra ihop några minuter.
Färdig att serveras :)
Servera den gärna med en grönsallad till och varför inte lägga in lite morötter hos potatisen i ugnen?! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar