Pepparkaksbiscotti är goda skorpor med smak av pepparkaka... (erkänn, ni hade blivit förvånade om jag hade skrivit med smak av päron) ;)
Receptet ger ca 40 st.
Ingredienser:
100 g rumsvarm smör eller margarin
2 dl strösocker
3 st ägg
7-8 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
1 tsk kardemumma (om man gillar detta annars kan det uteslutas)
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
3 dl mandel
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader C.
- Rör smör och socker smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
- Hacka mandeln lite grovt och blanda ner.
- Blanda de torra ingredienserna med varandra och rör ner i smeten.
- Arbeta ihop till en slät, lätt kladdig deg.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i tre längder. Rulla ut längderna lika långa som plåtens längd. tycker man att dom är för tjocka kan man göra 4 längder istället. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i 15 - 20 minuter.
- Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader.
- Skär längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda.
- Ställ tillbaka plåten i ugnen i 10 minuter.
- Stäng av värmen och låt plåten stå i eftervärmen tills de är torra och knapriga.
Jag tog ut mina så att några av bitarna (de i mitten av längderna, jag hade tre längder) blev lite degiga fortfarande och de var mycket uppskattat hemma. Kantbitarna var knapriga och de i mitten va lite mjuka mitt i.
Perfekta i en burk eller att ge bort som gåva.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar