Nu kommer mina pralin o tryffelrecept in på bloggen som jag gjort nu över julen :)
Måste erkänna att jag tyckte själv att det blev en bra kombination av salta jordnötter, mörk choklad o mjölkchoklad!
Tryfflar
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
3 msk jordnötssmör
Dopping
100 g mörk choklad, gärna 70 %
150 g mjölkchoklad
2-3 dl saltade jordnötter
Börja göra tryfflarna så här:
- Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke.
- Koka upp grädden och jordnötssmöret och slå den över chokladen, rör tills chokladen har smält och och ni har en slät smet.
- Ställ tryffelsmeten i kylen några timmar tills den stelnar.
- Rulla tryffelmassan till kulor i den storleken ni vill ha dom, ställ dom kallt en liten stund till.
- Smält den mörka chokladen över vattenbad och doppa tryfflarna.
- Lägg dom på bakplåtspapper så är dom lättare att få bort sedan.
- Ställ dom kallt ytterligare en stund tills chokladen stelnar.
- Finhacka jordnötterna.
- Smält mjölkchokladen över vattenbad.
- Ta bort kulorna från bakplåtspappret och doppa dom i mjölkchokladen.
- Lägg ner kulorna i jordnötskrosset och häll lite av de hackade nötterna över kulorna så att ni täcker sdom helt, enklare o mindre kladdigt än att rulla dom i jordnötterna.
- Ställ dom kallt en stund till så att mjölkchokladen får en chans att stelna.
Färdiga att njutas :D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar