Till ca 15 stycken tryfflar behöver ni:
- 200 g mörk choklad av bra kvalitet
- ½ dl grädde
- 2 msk rom
- 50 g nougat
- ½ msk rumstempererat smör
- florsocker att rulla tryfflarna i.
Gör så här:
- Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar.
- Dra kastrullen från värmen och bryt ner mindre bitar av chokladen. Rör tills den smält.
- Tillsätt smöret och romen och rör tills smeten är blank och smidig.
- Ställ smeten kallt så att den blir fast och går att rulla till bollar.
- Om smeten skär sig under tiden den stelnar så värm upp den och under tiden den står kallt så rör runt i den lite då och då så håller den ihop sig.
- Skär nougaten till mindre bitar och rulla till små kulor.
- Ta upp en liten bit smet och rulla lite, gör en grop i mitten och tryck ner en kula nougat, kläm åt tryfflen så att all nougat göms inuti den och rulla till en fin boll.
- Rulla tryfflarna i florsocker och förvara dom svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar