Gammal klassiker som blev poppis på julbordet hemma :)
Detta receptet ger 30-40 stycken beroende på hur stora bitar man skär och hur stor form man använt.
Ni behöver:
500 g nougat
300 g finhackad blockchoklad
200 g mandelspån
Jag hittade inga mandelspån i butiken så jag köpte mandelflarn istället och hackade dessa, gör ni detta så finhacka dom inte utan det ska vara lite halvstora avlånga bitar.
Rosta mandeln i en het och torr stekpanna.
Smält nougaten i vattenbad och rör ner den hackade chokladen så att allt smälter ihop till en jämn smet.
Blanda sist ner mandelspånen som har fått svalna lite.
Klä en avlång ugnsform i bakplåtspapper och häll i nougatsmeten.
Ställ den i kylen tills den blir stel och lätt att skära i mindre bitar.
Klar att servera :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar