Var väldigt enkelt att göra, tog ca 20 min att tillaga och var riktigt goda!
Ca 40 stycken.
200 g mörk choklad, gärna 70%
1 dl vispgrädde
1½ förp dubbeldaim
Gör så här:
- Hacka chokladen i mindre bitar.
- Koka upp grädden i en mindre kastrull. Dra av från plattan och låt den hackade chokladen smälta i den varma grädden i omgångar. Rör tills smeten blir blank och fin.
- Låt tryffelsmeten svalna men inte tjockna för mycket, rör lite då och då.
- Ställ ut 35-40 ischokladformar (aluminium) på en bricka eller tallrik
- Hacka daimen i mindre bitar.
- Häll över tryffelsmeten i en spritspåse, men med ett litet hål!
- Spritsa lite lite på botten av formarna.
- Häll i lite hackad daim
- Fyll upp formen med tryffelsmet ända upp till kanten.
- Toppa med mer daimbitar
- Låt tryffeln stelna i kylskåp och förvara den sedan kallt i en burk med tättslutande lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar