den är men upptäckte att den oxå var god som en brownie. Min mamma däremot gillar inte mint så denna lär inte gå hem hos henne :P
Vi bakade denna igår när vi hade korvtillverkning, väldigt enkel att göra, hade hjälp av två duktiga killar i åldrarna 4 o 8 år, de gjorde i stort sett all bakning. :)
Börja med att leta reda på en form som rymmer ca 20 After Eight, väljer ni en rund form så får ni skära plattorna lite runda i kanterna så att de kan vara i en cirkel.
Ni behöver:
3 ägg
2 dl strösocker
knappt 1½ dl vetemjöl
1 dl kakao
2½ tsk vaniljsocker
1 nypa salt
150 g smör
½ dl kokos om man gillar det
20 After Eight plattor
florsocker, hackade nötter till garnering om man vill det
vispad grädde
Gör så här:
- När ni hittat en form som rymmer 20 plattor
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och ställ det åt sidan.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker, kokos och salt.
Blanda ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. - Smöra och bröa formen, jag brukar bröa med kokos då det blir en liten touch på kakan.
Häll i smeten och fördela den jämnt i formen. - Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter.
- Lägg på After Eight-plattorna tätt intill varandra medans kakan fortfarande är varm.
- Ställ kakan i kylen i ca 1 timme, ta fram den en liten stund innan serveringen så den blir lite rumstempererad.
- Vill man servera den som en kaka så låter man den vara hel och servera den med lite vispad grädde. Pudra över lite florsocker alt strö över lite hackade nötter.
Vill man däremot servera dom som brownies så skär upp kakan i rutor och servera med lite vispad grädde.
På denna helbilden av vår kaka från igår så saknas det tre rutor med After Eight, detta är pga att en i sällskapet inte gillar mint, men han åt kakan så det gick nog bra att göra på detta viset :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar