Väldigt enkla att göra, tar inte särskilt lång tid om man bortser från ugnen o kyltiden, och väldigt goda! Misstänker att de är ännu godare med en klick grädde bredvid (därav namnet brownies)...
Blir ca 16 bitar, beroende på formen o hur ni skär dom.
Botten:
100 g sötmandel
2 ägg
3 dl socker
1 1/4 dl vetemjöl
100 g smör
Schweizernötfudge:
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötchoklad
2 tsk smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader C.
- Mal sötmandeln med en mandelkvarn på finaste rivjärnet.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
- Smält smöret
Tillsätt vetemjöl och sötmandeln i äggblandningen, rör runt allt och slå i smöret sist. Vispa ihop allt till en slät smet. - Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtspapper. Använder ni en rund springform så går en i ca 23 cm i diameter bra.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt kakan kallna i formen.
Dax att göra fudgen...
- Dela chokladen i sina rutor och klicka fram smöret så att du har detta klart.
- Värm upp grädden i en kastrull, rör hela tiden så att den inte bränns vid.
Lägg i chokladen, några bitar i taget och rör runt så att chokladen smälter ner i grädden. - Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet.
- Låt svalna något.
För att komma till tidningen hembakats recept tryck här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar