inte redigt tid att göra dom så kan man göra dom i en långpanna. Det går väldigt mycket snabbare och smakar ungefär likadant.
Blir dock inte lika snyggt men ska man inte bjuda kungahuset på dom så kan de ju ändå gå hem :P
Ni behöver:
Bottnen:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor
Fyllning:
250 g mjölkchoklad
500 g rumstempererat smör
6 dl florsocker
1 1/2 msk vaniljsocker
4 äggulor
Topping:
200 g mörk choklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda ner äggvitan och sockret. Rör ihop allt till en smidig smet och tryck ut på en bakplåtsklädd plåt. In i ugnen i ca 12-15 minuter, den ska få lite färg. Låt den svalna helt.
- Smält chokladen till fyllningen i ett vattenbad och låt den svalna lite.
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulorna fluffigt. Rör ner chokladen i krämen och vispa ihop allt.
- Bred ut krämen över den kalla kakan och ställ den kallt.
- Smält chokladen till toppingen och låt svalna.
- Häll chokladen över kakan och ställ kallt. Jag rev lite mjölkchoklad över min men det gör man som man vill.
- Skär sedan i rutor och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar