Väldigt enkla och snabba kakor som
dessutom var saftiga är dessa jordnötskakor.
Tog ca 10 minuter att slänga ihop och ca 10 min i ugnen, klart.
15-20 stycken
250 g jordnötssmör med bitar i (crunchy)
1½ dl socker
1 ägg
Garnering
ca 50 g mörk choklad
hackade jordnötter om man vill det
Gör så här:
Sätt ungen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
Blanda jordnötssmör, socker och ägget till en smet i en bunke.
Ta ca 1 msk smet och rulla till en boll.
Lägg den på plåten och platta till den till en rund kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Låt svalna
Smält chokladen över ett vattenbad.
Ringla över chokladen över kakorna.
Strö över lite hackade jordnötter om ni vill det.
(tänk er en klick vaniljglass mellan dessa kakorna...)
Jag bakade dessa igår, idag ligger det en liten stackare kvar på fatet....
Kramisen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar