Idag blev det wokat, vilket sambon inte är så förtjust i, med kassler, vilket han gillar...
Vi hade en påse med wokade grönsaker i frysen men ta gärna färska grönsaker istället så som sockerärtor, morötter, blomkål, broccolis, kastanjer, ja vad ni tycker är gott funkar!
Sen behöver ni endast kassler o gärna lite crème fraîche till!
- Börja med att skära ner kasslern i mindre bitar och bryn dom i lite smör och när smöret nästan är bortstek så, om ni vill, strö ni över lite socker så kasselern blir lite karamelliserad.
- Lägg undan kasslern på en tallrik medans ni fixar grönsakerna.
- Om ni använder färska grönsaker så strimla ner dom i mindre bitar så att dom inte behöver vara i pannan så länge, de ska ha lite krisvighet kvar.
- Har ni en färdigpåse som vi hade så är det bara att börja woka i lite olja.
- Glöm inte att krydda upp den lite, gärna med chili peppar, salt och grillkrydda.
Dom i påsen är djupfrysta och skulle wokas i ca 6-8 minuter, men har ni färska grönsaker så får ni kolla dom lite då o då så att de behåller sin krispighet och inte blir för sladdriga.
- När woken börjar bli klar så blanda ni i kasslern och rör runt allt så kasslern blir varm och allt blandas.
Färdig att serveras!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar