Till alla hjärtans dag så bakade jag
Daimfudge med lite flingsalt som gick hem hos gubben :)
Dom var väldigt goda, superenkla att göra, endast 4 ingredienser och tog knappt ingen tid alls...
Ni behöver till ca 20 bitar:
1 burk kondenserad mjölk
350 g choklad, minst 45% kakao för att budgen ska stelna
1 dubbeldaim
lite flingsalt
Gör så här:
- Hacka/krossa daimen, lättast är det om ni gör det medans den fortfarande ligger i förpackningen.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form, ca 15x15 cm
- Smält chokladen över ett vattenbad
- Rör ner den kondenserade mjölken och blanda runt.
- Rör ner 2/3 av daimen i smeten.
- tryck ut smeten i formen och strö över resterande av dammen och gärna lite flingsalt.
- Kyl i 30 minuter
- Skär budgen i rutor. Förvara dom i en tätslutande burk med lock i kyl alt frys in.
Mumsa o njut!!
Originalreceptet hittade jag på Amelias blogg, dock så har jag gjort om den lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar