fredag 30 juni 2017

Kycklinggryta

Min sambo är inte så förtjust i kyckling så när jag ville göra denna grytan så jublade
han inte precis... men efter några dagar så fick jag igenom planen och den var underbart god!
Han till o med rekomenderade den till sin vän!
Jag längtar redan efter när man kan göra den igen....

Det ni behöver är:
 
 
cirka 1 kg kyckling, använd filéer, bröst eller plock. 
smör till stekning
100-150 g bacon
små champinjoner
1 purjolök
2-4 msk kycklingfond
5 dl grädde
1 röd paprika
1 gul paprika
3 morötter
meiram
lagerblad
chiliflakes
salt och peppar
ca 2 msk vetemjöl alt majzena

  1. Börja med att strimla kycklingbitarna i 1 cm tjocka strimlor, bryn dom i en stekpanna så dom blir genomstekta, bättre att vara helt säker när det gäller kyckling, salta o peppra dom lite.
  2. Lägg över dom i en stekgryta när dom är färdiga, den behöver inte stå på spisen redigt än...
  3. Skär eller klipp baconen i bitar, ner med dom i stekpannan och fräs dom under några minuter innan ni lägger över även dom i stekgrytan.
  4. Skär även purjolöken, champinjonerna, paprikorna och morötterna i mindre bitar, ner med dom i stekpannan och låt dom gå några minuter innan ni lägger över dom i grytan.
  5. Häll lite grädde i stekpannan, vispa upp så alla smakerna kommer med och slå över grädden till grytan. Fyll på med resterande grädde och kycklingfond, jag brukar hälla i lite på frihand, efter smak. Rör runt och sätt grytan på spisen.
  6.  Krydda med chiliflakes, meiram och lagerblad. Låt koka upp och småputtra i ca 30 minuter.
  7. Förberedd undertiden det ni ska servera till. Glöm inte att röra om då och då i grytan.
  8. Red grytan med vetemjöl alt majzena utblandat i lite vatten alt grädde. Låt koka nån minut till.
  9. Smaka av och njut!

Servera till ris, potatis, pasta, sallad, m.m.
Underbart god!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar