Till 4-5 personer behöver ni:
ca 500 g kyckling
2 1/2 dl vitt vin
1 tsk senap
2 dl crème fraiche
3 dl riven ost
färska champinjoner
1-2 förpackningar bacon à 140 g
1 röd paprika
1 morot
salt, citronpeppar, paprikapulver
Gör så här:
- Dela kycklingen i mindre bitar, ca 1x2 cm. Stek dom gyllene i lite smör och krydda med salt, citronpeppar och paprikapulver.
- Tillsätt vinet och låt kycklingen småputtra under lock i ca 10 minuter.
- Smörj 4-5 eldfasta portionsformar (har ni inga små så går det lika bra att använda en stor).
- Fördela kycklingbitarna i formarna/formen men låt vinet vara kvar i pannan.
- Rör ner senapen och créme fraichen i vinet och rör till en jämn sås. Låt den puttra i ca 5 minuter. Tillsätt ca 1 dl riven ost och låt den smälta i såsen, smaka av.
- Fördela såsen över kycklingen och strö på 2/3 av osten.
- Sätt ugnen på 225 grader C och sätt igång riset eller vad ni vill servera till kycklingen.
- Ansa och skiva svampen. Kärna ur paprikan och tärna den. Skala moroten och fortsätt dra av små tunna skivor med skalaren.
- Fräs bacon, morot (och svampen om alla äter det, det gör vi inte i detta huset så svampen fräser jag för sig) tillsammans i pannan. Fördela det över portionsformarna.
- Lägg på den sista osten.
- Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills allt fått fin färg och är genomvärmt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar