Har ni kassler över så använd de annars så går det lika bra med en nyköpt men då får man steka skivorna först (behövs kanske inte men blir lite godare smak på gratängen kan jag tro).
Vi brukar göra denna varianten som ni hittar här.
Kassler, jag hade ca 10 tunna skivor
1 äpple
2 dl créme fraich
Ca 2 dl grädde
Salt, pepparblandning, chili och timjan
Riven ost
Riven ost
- Sätt ugnen på 175 grader C.
- Skär kasslern i små bitar, ca 1 x 1 cm
- Skär äpplet i mindre tärningar
- Blanda ihop crème fraiche, ca hälften av grädden och kryddorna i en bunke.
- Smöra formarna
- Fördela kasslerbitarna i formarna
- Lägg över äppelbitarna
- Klicka ut crème fraicheröran över äppelbitarna
- Fyll på med mer grädde i varje form.
- Strö över osten
- sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar