med en klick créme fraich och knaperstekt bacon.
ca 500 g Kyckling
2-3 Morötter
1 röd Paprika
1 gul paprika
1 gul paprika
ca 1/2 Blomkål
1/2 - 1 Broccoli
1/2 Purjolök
2 pkt Bacon
5 dl Grädde
Timjan, citronpeppar, rosépeppar
ca 1/2 flaska Kycklingfond
Créme fraich
Börja med att klippa ner baconen och stek dom knaperstekta. Lägg åt sidan på lite hushållspapper.
Strimla purjolöken och bryn den i smör i en högre gryta.
Strimla upp kycklingen så det är ca 2 x 2 cm bitar och lägg ner dom i grytan så de bryns tillsammans med purjolöken.
Krydda med Citronpeppar och timjan.
När alla bitarna är brynta, häll på lite vatten så det täcker och lite kycklingfond, jag går lite på smakkänsla men ta ca 2 msk eller så. Låt koka medans du fixar resterande...
Strimla, hacka och skär alla övriga ingredienser i mindre bitar ner med dessa i grytan tillsammans med kycklingen.
Häll i grädden, lite mer kryddor, rosepeppan som ni krossat lite lätt och fond, rör om, låt allt småkoka tills grösakerna blivit mjuka, kolla kycklingen så den inte är röd och smaka av.
Fyll på med smaker om det saknas
Servera soppan i skålar med en klick creme fraich och strö över baconen.
Servera gärna nybakat bröd med smör och ost till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar