Något som släkten ville ha på julbordet var mozartkulor och då fixar vi ju självklart det!
Det var väldigt enkelt och man behöver endast 3 ingredienser!
Ni behöver:
ca 100 g Nougat
ca 200 g Marsipan
ca 150 g Choklad, helst mörk
Tänk på att kulorna blir ganksa mäktiga...
Dela nougaten i ca 1 x 1 cm stora bitar.
Dela marsipanen i småkulor, tryck ut kulan i handflatan så den blir platt, ca 3 cm bred.
Lägg nougatkulan i mitten på marsipanen och omslut kulan. Se till så att marsipanen täcker hela kulan och rulla den jämn.
Brut chokladen i bitar och smällt i ett vattenbad; sätt en skål med chokladen i en kastrull med knappt sjudan vatten och låt chokladen smälta. Se till så att det inte kommer någon vattenånga i chokladen!
Doppa marsipankulorna i chokladen och låt dom stelna.
Dekorera gärna med flingsalt, lite färgad strössel eller hackade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar