Blev mycket nöjd med resultatet då den blev väldigt krämig och god.
Korvarna jag hade i är våra hemmagjorda korvar så de är mycket "köttigare" än vanliga köpekorvar och föll isär lite, men det går säkert lika bra med vanlig korv :)
Jag hade i vår paj som räcker till ungefär 6 personer:
Pajskal:
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning:
3 pkt bacon
4 chilikorvar t.ex choritzo
1 burk créme fraîche, paprika chili
1 burk créme fraîche, naturell
Riven ost
🍴 Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
🍴 Rör sedan ihop alla ingredienserna till pajdegen, börja med 3 dl mjöl och häll i resterande efter ni tagit i vattnet, inte alltid som det behövs.
🍴 Smöra en pajform, ca 22 cm i diameter, och platta ut degen i formen. Förgrädda i nedre delen av ugnen i ca 10-15 minuter.
🍴 Klipp ner baconet i en panna och bryn det.
🍴 Strimla korven i mindre bitar och häll ner den i pannan med baconet när baconet gått en stund. Blir det för mycket fett i pannan så får ni hälla av det.
🍴 Rör ner créme fraichen och låt allt puttra ihop. Ställ pannan åt sidan en liten stund.
🍴 Lägg ner allt i pajformen, strö över lite riven ost och sätt in pajen i mitten av ugnen i ca 20-30 minuter, eller tills osten är härligt gyllene.
Servera gärna till en grönsallad!
Lycka till!
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar