Jag plockade en del bär i trädgården men det var inte överdrivet mycket av alla olika sorterna så jag bestämde mig för att göra en blandsaft av dom.
Och den var väldigt god i smaken, här kommer de att bli olika varje gång pga att man blandar olika sorters bär och har olika mängder men kombinationen jordgubb, vinbär och smultron var väldigt god!
Ni behöver:
20 dl röda bär
12 dl vatten
6 dl socker
1½ krm natriumbensoat
Rensa bären från blad och annat krafs.
Blanda bär och vatten i en stor kastrull. Koka försiktigt tills bären blivit mjuka (ca 10-15 min) och mosa dom ordentligt med en sked så att all saft tas tillvara.
Sila blandningen genom en silduk i ca 30 minuter.
Häll tillbaka den avrunna saften i en ren kastrull och värm den igen.
Blanda ner sockret, lite i taget, tills det har löst sig och ge saften ett kort uppkok till.
Skumma den lite då o då om det behövs.
Ta av från värmen.
Blanda natriumbensoaten i en matsked saft och rör sedan ut det med resten av saften.
Häll saften på rena varma flaskor och låt dom svalna. Förvara sedan i kylskåpet.
Vad du är huslig!!!!💗
SvaraRadera