Ett snabbt och enkelt bakverk är kladdkaka.
Och vill man piffa till den så är det bara att rensa på godishyllan i skafferiet och fylla kakan med all choklad man hittar.
Jag hade endel plopp hemma och det gjorde sig väldigt bra på en kladdkaka!
Ingredienser:
100 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
plopp efter tycke o smak
Garnering:
plopp
florsocker
chokladsås
- Sätt ugnen på 175 grader C.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ihop socker och ägg i en bunke. Rör ner smöret och vispa allt.
- Blanda ihop mjöl, kakao och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner de torra ingredienserna tillsamman med smörblandningen och blanda allt väl så att det inte blir några klumpar.
- Smöra och bröa en springform med löstagbar kant, runt 22 cm i diameter. Jag brukar bröa med kokos.
- Tryck ner några plopp här o där i hela kakan. Den kommer vara ganska låg.
- Grädda mitt i ugnen i 15-30 minuter, beroende på formstorlek.
- Kakan ska vara lite kladdig när ni tar ut den, låt den kallna rellativt helt.
- Dekorera kakan med mer plopp, de kommer att smälta fast lite om ni lägger dit dom medans kakan fortfarande är ljummen.
- När kakan är kall så pudra över florsocker och ringla över lite chokladsås.
- Servera med vaniljvisp, glass eller lättvispad grädde. Och gärna lite bär vid sidan om...
Mums!
Åååååå!
SvaraRaderaTänkte på dig Malin när jag gjorde den 💜
Radera